Udruženje građana „Centar za promociju i razvoj informacionog društva – Impact“, Bijeljina u saradnji sa Udruženjem žena sa invaliditetom „IMPULS“ Bijeljina, počeo je sa realizacijom projekta „Turizam u Bijeljini – pogled iz online svijeta“.  Period implementacije projekta je 6 mjeseci (od 1. aprila do 30. septembra 2018.g)

Projekat sufinansira Grad Bijeljina, a realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – (ReLOaD) koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Cilj projekta je online afirmacija etno, eko i seoskog turizma, turističkih manifestacija i domaće radinosti žena u Gradu Bijeljina, kao i pozicioniranje Bijeljine kao turističke destinacije. Specifični cilje je obuka i ukazivanje na važnost korištenja informaciono-komununikacionih tehnologija, kao preduslova za razvoj i promociju preduzetništva u turizmu i domaćoj radinosti na Internetu. Projekat promoviše inovativnost i ukazuje na mogućnost razvoja i unapređenja turizma korišćenjem digitalnog tržišta za plasiranje usluga u oblasti etno, eko i seoskog turizma, kao i proizvoda iz domaće radinosti.

https://www.bijeljina.org/turizam.html