Udruženju za razvoj i promociju informacionog društva „Impact“, na Javnom konkursu Gradske uprave, odabreno je 1.500KM za realizaciju projekta „Zaštitimo djecu na internetu“. Projekat ima za cilj da kroz edukativne materijale upozna roditelje o mogućnostima nadzora platformi koje koriste njihova djeca za pristup internetu.

Realizacijom projekta unaprijediće se znanje ciljnih grupa i nadomjestiti jaz između aktuelnih školskih planova u obrazovnom sistemu i znanja roditelja učeničke djece sa realnim okolnostima sa kojima se djeca susreću u virtuelnom svijetu Interneta.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je potpisao ugovore sa 26 udruženja građana.

– Današnjim potpisivanjem preostalih 26 ugovora, završena je procedura u vezi Javnog konkursa za sufinansiranje projekta udruženja građana za 2020. godinu. Ukupno je konkurisalo 85 udruženja. Od toga je 56 udruženja ispunilo sve kriterijume propisane konkursom i zbog toga su im odobrena sredstva za sufinansiranje predloženih projekata – pojasnio je Mićić.

On je dodao da su udruženja građana spona između populacije koje predstavljaju i Gradske uprave, zbog čega je njihov rad izuzetno bitan za društveni život lokalne zajednice.